Grups de Treball

La FAVT Participa en Grups de Treball

Residències Públiques

És un col·lectiu d’entitats preocupades per la poca oferta de places per a persones dependents a residències públiques que hi ha en el nostre municipi i també als municipis del nostre entorn i la nostra comarca.

Més Informació

Per què defensem les Residències Públiques?

Petició als Partits Polítics

Comunicat de Premsa Manifestació

Des de la FAVT fa temps que defensem la idea que en la situació de crisi social i econòmica que afecta a amplis sectors de la població és imprescindible la defensa dels Drets Humans i socials de totes les persones. Per aquest motiu vàrem impulsar  la creació de l’Espai per la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa, constituït el 27 d’octubre de 2015, i format per diverses entitats cíviques de la ciutat que tenim l’interès comú de la defensa dels drets , prenent com a referència i guia la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.
El primer objectiu de l’Espai és promoure la difusió, coneixement i aplicació d’aquesta carta.
L’Espai té un caràcter obert i qualsevol entitat cívica pot entrar a formar part, prèvia petició i conformitat explícita amb la citada Carta Europea.
Els criteris de l’Espai són treball en equip, prioritzant valors de Transversalitat, Cooperació, Solidaritat i Participació.

Accedir a les Actes d’Espai Drets

Accedir a les Actes de la Comissió de Seguiment de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat

Video de La Jornada d’Aplicació dels Drets Humans a la Ciutat de Terrassa

 

Mocions  aprovades al II Parlament Ciutadà i presentades al Ple Municipal

 

 

La Plataforma, és hereva directa de les concentracions davant de la Mútua de Terrassa i té com a objectiu principal, la defensa de la sanitat pública, de qualitat i universal.

La Plataforma pretén integrar tant usuaris i professionals de la sanitat, com l’adhesió d’entitats i organitzacions ciutadanes, per això us demanem que formeu part activa de la mateixa.

Davant les greus retallades que pateix la sanitat pública, els constants atacs cap a la nostra salut, els cada cop més intents de privatitzar els serveis de salut, la ciutadania es pregunta el què podem fer i és la nostra obligació, donar una resposta clara i contundent front aquest atac a l’Estat del Benestar.

La problemàtica amb les llistes d’espera cada vegada ens afecta més. Des de la PDSPT es proposa que cada vegada que anem a Mútua, Caps u Hospitals, omplim uns fulls (3 fulls que van junts) dels quals ens quedarem el de color rosa i que portarà un segell.

Els fulls seran com aquest

D’aquesta manera s’ajuda a la Plataforma (PDSPT) en la seva lluita per normalitzar el servei.

 

Taula de l'Aigua

La Taula de l’Aigua de Terrassa és una plataforma cívica,  integrada per ciutadans/es a títol individual i la FAVT i Aigua És Vida com a entitats cíviques.

El seu objectiu ha estat promoure el coneixement i debat sobre la Gestió de l’aigua de Terrassa, encara que defensant l’argument que la Gestió pública de l’aigua és el millor per a la nostra ciutat, conclusió a la qual s’ha arribat després de recollir i valorar molta informació i fer molts i diversos Actes a la nostra ciutat.

Finalment s’ha aconseguit i ja es pot dir que  la
Gestió de l’Aigua a Terrassa és pública, podeu saber més llegint el comunicat:

Comunicat de la Taula de l’Aigua 10 desembre de 2018

Comunicat de la Taula de l’Aigua 10 Abril de 2019

Per més informació

Comunitat Educativa

Com a FAVT tenim una representant en el seu grup de treball, continuant amb el nostre recolzament a la Comunitat Educativa, que va començar a l’any 2015, i que fins llavors no havíem pogut defensar per manca de persones disponibles.

Al llarg de l’any 2017 i mensualment, la Comunitat Educativa de Terrassa s’ha reunit els dimarts a l’edifici de l’AMPA de l’escola Marià Galí, per parlar sobre els temes de l’educació a la ciutat i per defensar l’escola pública, temes que han anat sorgint durant l’any, com l’Escola Nova, Terrassa Ciutat Educadora, segregació, concertació..

Comissió Rieres

El record de la gran Riuada de 1962, en què una pluja torrencial i un mal estat dels llits de les Rieres i torrents  va causar el desbordament de les Rieres dels Arenes i del Palau  provocant centenars de víctimes en la Rambla de Egara i en els barris lindants amb la Riera dels Arenes a més de grans danys materials, segueix viu entre els veïns/as de la nostra ciutat.

La Comissió de la Riera de les Arenes i la del Palau han unit esforços per  aconseguir unes millors condicions de neteja i manteniment de les Rieres i Torrents de la Ciutat.

 

Actualment s’està reivindicant la neteja de les Rieres.

Vídeo Col·locació Pancartes

Moviment per les Pensions Dignes

Davant les retallades de les pensions i precàries pujades en els darrers anys, i per tal de fer front a aquesta problemàtica, s’ha constituït l’any 2018, el Moviment per a unes pensions Dignes de Terrassa (MPD).

La coordinadora del MPD de Terrassa està formada per persones de totes les entitats socials, culturals i polítiques, sent un moviment transversal on tothom pot formar part.

Aquest moviment ha convocat més de 30 concentracions i 3 manifestacions per reivindicar el dret a les pensions dignes. Les reivindicacions es van presentar al Parlament juntament amb totes les signatures recollides dels ciutadans. Es poden destacar les següents: Derogació de la reforma laboral, garantir el sistema públic de pensions, blindar les pensions en la Constitució, recuperació automàtica del IPC per les pensions, pensions mínimes dignes per vídues, subsidi per majors de 52 anys, dret al lloguer social…

 

Amb el Suport de
Ajuntament de Terrassa
Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa

Horari d’ Oficina:
Dilluns a Divendres de 16 a 20h

Plaça del Tint, 4    08224 Terrassa

secretaria@favterrassa.org

93 789 13 97