La Federació

Federació d'Associacions Veïnals de Terrassa

Qui Som

La Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT) és una organització sense ànim de lucre que coordina 27 associacions veïnals de la ciutat i que a través dels seus projectes i campanyes, treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes des dels barris de Terrassa.

Organigrama de la Junta de la FAVT 2018/2020

 

La FAVT, al mateix temps, està federada a la CONFAVC  (Confederació  d’Associacions Veïnals de Catalunya) que és una organització sense ànim de lucre que  coordina actualment 456 Associacions de veïns i 22 Federacions, i a través dels seus projectes, campanyes i serveis treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes des dels barris de Catalunya.

Que Fem

Dins l’objectiu de ser transversals en la defensa dels drets de les persones,  estem en contacte, participem i col·laborem en diferents plataformes cíviques de la nostra ciutat a on defensem temes molt importants per la ciutadania.

On Som

Actualment ens podeu trobar al Casal Cívic de Ca n’Aurell,

Plaça del Tint, 4,

08224 Terrassa, Barcelona

Història

El moviment veïnal va sorgir a Terrassa com a resposta al creixement descompensat que es va produir, sobretot urbanisticament, a partir dels anys 50 i 60.

Però amb la consolidació del sistema democràtic la representativitat ciutadana a través del moviment veïnal queda “deslegitimada” en gran part, ja que no troba la seva ubicació i pasa a ser una ombra de les lluites que es realitzen en altres esferes. És, llavors, quan s’inicia un procés amb alts i baixos .

A principis dels 90 aquesta crisi es fa patent, i algunes associacions creuen que la Favt no és mitjà adequat per canalitzar les seves propostes.En aquesta disjuntiva  la Federació opta per la constitució d’unes estructures d’organització, de registre i de funcionament òptimes, per crear una base estable a partir de la qual es puguin impulsar iniciatives.

Es va demostrar amb la gradual re introducció de les diferents associacions ( que tampoc tenien un model alternatiu clar) que aquest treball era el que s’havia d’haver fet amb anterioritat, perquè és el que dóna força a qualsevol organització. En l’actualitat, la Favt ha trobat un punt d’estabilitat per poder encarar el futur amb major optimisme. La seva contínua restauració en la forma de funcionar (projecte telemàtic) i el seguiment de les iniciatives concretes de la ciutadania, no ha d’obviar que el veritable poder de la federació està en la gent que ajuda i encamina els projectes per encarar un futur millor.

Amb el Suport de
Ajuntament de Terrassa
Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa

Horari d’ Oficina:
Dilluns a Divendres

de 10h a 13h i de 16h a 20h

Plaça del Tint, 4    08224 Terrassa

secretaria@favterrassa.org

93 789 13 97