Consell Entitats / Espai Drets

Anar a Espai Drets

Espai Drets és una plataforma creada per vetllar pels drets humans de les persones

L’Espai va néixer el 21 d’octubre de l’any 2015 amb un caràcter obert a totes les entitats cíviques de la nostra ciutat, sense finalitats polítiques, i amb un objectiu essencial: la defensa dels drets humans i socials de totes les terrassenques. Planteja actuar per evitar la vulneració dels seus drets i resoldre situacions en què es puguin haver vulnerat.

L’única condició per a l’admissió d’entitats és la conformitat amb la “Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat”. La forma de treballar és en equip, a desenvolupar segons valors de transversalitat, cooperació, solidaritat i participació.

Des d’aleshores l’Espai ha tingut com a principals fites definir l’estructura interna, redactar i fer públic el manifest “No a la guerra. Sí a la Pau” i adherir-se al Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa, ja que defensen uns valors com ara la dignitat de les persones, els drets humans, la justícia social, la solidaritat i la democràcia, plenament coincidents amb els objectius de l’Espai.

En les últimes setmanes, i ja formant part del Consell d’Entitats, ens vàrem sumar a la concentració davant l’Ajuntament a favor dels refugiats de guerra i contra l’acord de la UE per fer-los fora d’Europa. Ens sumàrem també a un comunicat de suport a la figura de la Sindicatura de Greuges de Terrassa.

En aquests moments, l’Espai el formem la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT), les associacions veïnals de la Cogullada, Les Carbonelles i la Font de l’Espardenyera (les tres a títol individual); Prou Barreres!, l’Observatori dels Drets Socials de Terrassa (ODS), la Xarxa de Solidaritat Popular (XSP), la Comunitat Musulmana de Terrassa (CMT), l’Associació Cultural Musulmana (ACM), l’Espai Democràtic Intercultural (AEDI), l’Asociación de Inmigrantes sin Fronteras (AISF), la Unitat contra el Feixisme i el Racisme de Terrassa (UCFR) i la Comissió dels Drets Humans de l’ICATER (Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa). Tal i com s’ha dit, aquest espai està obert a l’entrada d’altres entitats cíviques de la nostra ciutat.

La pròpia composició de l’Espai té un valor afegit molt important, perquè no és usual que aquestes entitats treballem plegades i si hem decidit fer-ho és per defensar els drets de totes les persones.

Aquest fet no ha passat desapercebut a l’Ajuntament i ha estat el motiu pel qual la regidora de Qualitat Democràtica, sra. Meritxell Lluís, demanà una reunió amb l’Espai per explicar que en el Ple municipal de desembre de 2015 es va aprovar una proposta de resolució que demanava la creació de una Comissió de Seguiment de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i, atenent al fet que el nostre Espai té el mateix objectiu, ens va proposar convertint-nos en una Comissió Ciutadana pel Seguiment i Impuls de la citada Carta Europea, de la qual l’Ajuntament de Terrassa n’és membre signant des del mes de novembre de l’any 2000, tot i que no s’ha desenvolupat a la nostra ciutat fins el dia d’avui.

Amb el Suport de
Ajuntament de Terrassa
Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa

Horari d’ Oficina:
Dilluns a Divendres

de 10h a 13h i de 16h a 20h

Plaça del Tint, 4    08224 Terrassa

93 789 13 97

0Shares